Ta truckkort i Malmö

För några år sedan läste jag på bygg- och anläggning och valde att utbilda mig till målare. Jag har arbetat två år snart som målare och lite allt i allo på ett företag som både bygger och renoverar hus i en liten håla utanför Malmö. Jag är uppväxt på den lilla orten och längtar till jag kan ta mig därifrån, så snart jag har sparat ihop pengar så kommer jag att flytta till Malmö. Att bo i Malmö är det absolut ultimata tycker jag. Det finns allt i en storstad till skillnad från den håla jag bor i nu. Men mitt första steg är att lära mig köra truck. Jag har anmält mig till en kurs och ska ta truckkort i Malmö.

Lära mig köra truck

Det ska bli jättekul att få lära mig att köra truck! Jag har alltid gillat olika typer av fordon och att få köra truck hade varit det ultimata jobbet för mig. Hur kul måste det vara att sitta i en truck och köra omkring hela dagarna, det kan ju inte vara tråkigt. Men först innan jag söker andra jobb så måste jag ha ett truckkort klart. Jag kommer att pendla till Malmö för att gå kursen som är på två dagar. Först teoretisk om allt om truckar, det finns så många olika truckar. Den andra dagen kommer vi att få lära oss att köra truck, det är så klart det roligaste av allt. Att faktiskt få köra truck!

Truckkort i jobbet

Jag hade funderingar först på om jag skulle börja en anställning på ett lager till exempel och sedan försöka få dom att betala för min utbildning men jag tänker att det kan ju ta flera år innan dom behöver en som kör truck och sedan kanske det redan finns någon som har truckkort som kommer att gå före. Jag kände att snabbaste vägen till ett nytt jobb som truckförare faktiskt är att betala för truckkortet själv och sedan söka jobb. Önska mig lycka till för det kommer jag att behöva.