En fyrhjuling utöver det vanliga

Som den terrängfordonsnörd jag är har jag snöat in mig på olika typer av fyrhjulingar, eller ATV som man också kallar det och jag är så sugen på att sälja min gamla trotjänare för att införskaffa mig en riktigt fet el ATV. Man kan säga att den är en mix mellan ATV, segway och scooter där man kan välja om man vill sitta ner på en sadel och köra eller om man vill stå upp på en bräda och köra. Det bästa med allt när det kommer till denna el ATV:n är att den kommer i en storlek som gör att man kan få in den i en större kombibil. Jag som har en Volvo V70 skulle nog lätt kunna packa in denna i bagaget och ta med till nya spännande terränger och köra den eftersom sadelpinnen också är ihopfällbar.

En knapp som skiftar läge på styrkan

Dessa eldrivna ATV verkar ha en hel del kraft i sin motor och man kommer upp till 80 km under en och samma körning. Tydligen finns det också olika lägen man kan ställa in den på och gör skillnad i hur mycket batteri den drar. Om man kommer till tuff terräng skall man alltså kunna slå på en knapp som gör att alla hjulen tuggar och driver samtidigt men bra styrka i. Det här är ju ett otroligt miljövänligt och smidigt fordon och det bara kliar i mig efter att få testköra.

Jag tror att min brötiga gamla fyrhjuling har sett sina bästa dagar nu faktiskt och det är dags att byta ut den mot en el ATV istället. Jag ser fram emot att kunna ta med den i bagaget när man är ute och reser, något som jag skulle behöva släpvagn för att göra i dagsläget.

Kommentarer är stängda.