Raggarbilar och stötdämpare

Härligt att det äntligen börjar regna, solen har varit stekande sista veckorna och jag tror många växter behöver en kall och fuktgivande dusch. Även min bil behöver ta en dusch snart, så jag kan få bort fågelskiten som etsat sig fast på bakluckan. Kommer besöka bilhallen idag för att tvätta bilen med rengöringsmedel och högtryckstvätt.

Är intresserad av Coilovers till BMW e39. Vad är egentligen Coilovers kanske du undrar? Coilovers är en lösning där man kombinerar fjädring och stötdämpare i en enhet som går att justera. Om du vill sänka höjden på din fjädring är det möjligt med en Coilover. Att sänka bilen är populärt både bland privatpersoner och racingförare som vill justera höjden. Coilovers finns till BMW e39 och många fler bilmärken/modeller. När du monterar Coilovers är det en god idé att kontakta närmaste bilverkstad. Det är säkrare med ett proffs som sätter på dina Coilovers än att du som glad amatör testar själv. Har en granne som installerat Coilovers nyligen, men jag vet inte om han monterat enheten själv eller anlitat en bilverkstad. Eftersom enheten är en stötdämpare och fjäder sägs det ge mycket bra stötdämpning.

Ser en del raggarbilar ute på kvällarna. Bilarna ser ut att vara kraftigt sänkta, det är nästan så att bilens kofångare släpar i marken. Även om det ser fräsigt ut borde det vara en smula opraktiskt varje gång de kör på ett gupp i vägen. Eftersom de ofta kör fordonen sakta kanske det är ett mindre problem.

Varberg är populär sommarort och där kan du ofta se raggarbilar köra i karavan under juni och juli månad. Bilarna är fina och musiken svänger ofta, de kör bara lite för sakta för att andra bilar ska kunna ta sig fram i trafiken. Ska inte jämföra raggarbilarna med epa-traktorer, men just under cruisingen har de en liknande hastighet som epa-traktorna.

Kommentarer är stängda.