GEAB hjälper dig med syllbyte!

Men öö? Vad är ens syllar? Syllbyte? Ja, det kan man ju faktiskt fråga sig. Men förhoppningsvis så undrar du inte detta när du läst klart detta inlägg eller läst mer via GEABs hemsida. Dem kontaktar gärna er om ni har fler frågor men börja med att skumma igenom detta för att få ett hum.

Syllar som håller

Det är när man går upp en trappa på vinden, där man har utrymme som ofta drabbas av fukt, lukt eller mögel som man oftast vet att det kommer från husets syllar. Detta måste åtgärdas genom ett syllbyte och en behandling med hjälp av ett medel som dödar dessa svampar som orsakar problemen. Det går att göra på olika sätt när syllar ska bytas. Ibland så arbetar man från insidan av huset och ibland går det att komma åt från utsidan. Det som egentligen avgör är hur just ditt hus är konstruerat. GEAB väljer givetvis den metod som är mest lämplig för ditt hus och i just ditt fall.

När själva väggen är öppen så tar man etappvis bort väggreglarna och den gamla syllen. Med andra ord är det inte själva utrymmet som är själva syllen utan snarare själva materialet som kommer innan nästa vägg. Man ersätter då den gamla syllen med nytt och friskt virke för att bli av med problemen. Det går oftast att bo kvar i huset medan man byter syllar eftersom man gör det etappvis.

Det blir som en fuktspärr för framtiden kan man säga som gör att man har ett fukttätt membran som ser till att mögel eller fukt kan fortsätta leva. Är du osäker på hur just ditt hus är konstruerat eller vill läsa mer om hur detta går till så besök gärna GEAB:s hemsida eller kontakta dem så hjälper dem dig!