Röja dödsbo tar tid – en plafond här, en grenkontakt där

Då har den dagen kommit då det är dags att göra en röjning av mammas gamla dödsbo. Det skulle kunna vara riktigt jobbigt och jobbigt är det men för mig känns det på nåt sätt också lite skönt att få bearbeta sorgen och minnena genom att gå igenom alla prylar. Och så vill vi komma vidare, komma till avslut.

Nu har vi kommit en bra bit och inför en sådan här röjning tänker man mest på möbler, kläder, husgeråd, tavlor och såna saker. Och de tar mycket plats och tid att ordna med, men jag har även hittat en del udda som saker som en mindre samling gamla noter.

Men man tänker inte lika mycket på allt det andra. En plafond här, en grenkontakt där, extrahyllplan bakom bokhyllan och brev under köksduken. Sen ska lägenheten återställas någorlunda. Bara i sovrummet tror jag vi drog ut ett tjugotal spikar och skruvar – och sen får man peta till hålen så att det inte ser för illa ut.

Sen kom det fram att hon ställt extraprylar i två av granntanternas förråd, där gick en hel eftermiddag.

Själva städning har vi nog grepp om. När man ska lämna över en lägenhet ska ju allt städas. Karmar ska torkas, badrumskakel göras rent i hela badrummet, kammar som fastnat bakom element ska plockas bort o s v. Men det lägger vi ut på en städfirma …

Kommentarer är stängda.